Militec a súrlódáscsökkentő...Militec-1 fémkondícionáló

Kopáscsökkentő szintetikus anyag bármilyen fém-fém kapcsolatra.

  • 60-95%-os kopáscsökkenés
  • 25-30%-os vibrációcsökkenés
  • 8-10%-os energiamegtakarítás
  • 3-5-szörös élettartam
Forgalmazza:
AUTOPATIKA-OLAJCSERE SZERVÍZ
Kenőanyag kis- és nagykereskedés

GÖDI SZERVÍZ:
2132 Göd-felső, Terv u. 17-19.
Tel./Fax: 06-27/337-500
Tel.: 06-20/950-0252
Nyitva tartás: H-P: 8-17-ig, Sz: 8-12-ig (csak előzetes bejelentkezés alapján)

- Kenéstechnikai szaktanácsadás
- Minden termékre gyári garancia

KŰLFÖLDI REFERENCIÁK:

General Motors (esetleírás, szerződés)
(www.dbmsh.net/militec/genmot.html)
(www.dbmsh.net/militec/gmac.html)

Mercedes (motor teljesítményteszt, fékpadon)
(www.dbmsh.net/militec/mercedes.html)

Volswagen (laborvizsgálat, esetleírás)
(www.dbmsh.net/militec/volksdbcoef.html)
(www.dbmsh.net/militec/volksdbdrill.html)

Siemens (viszkozitás teszt)
(www.dbmsh.net/militec/siemvisco.html)

USA Haditengerészet (elbírás és jóváhagyás a M-1. felhasználáshoz, tengeralattjáró alk. engedély)
(www.dbmsh.net/militec/navyappr.html)
(www.dbmsh.net/militec/navystand.html)
(www.dbmsh.net/militec/subm.html)

Venezuelai Haditengerészet (motorteszt)
(www.dbmsh.net/militec/vennavy.html)

Beretta, Colt (fegyverek, ajánlás, M1gépkönyv)
(www.dbmsh.net/militec/beretta.html)
(www.dbmsh.net/militec/m16.html)

Allied Signal/Speco (Uripar, repülőipar, felhasználás és eredmények)
(www.dbmsh.net/militec/alliedtap.html)
(www.dbmsh.net/militec/speco.html)

További ismertebb ipari felhasználók: AC Delco, Alcoa, Bethlehem Steel, Boeing, Bristol Myers, Buick, Caterpillar, Chicago Tribune, Du-Pont, General Electric, Ingersoll-Rand, Hoechst Celanese, Kids R US, Kraft, M&M Mars, Michelin Tire, Miller Brewing, Procter&Gamble, Schlumberger, Teledyne, Uncle Ben's, Union Carbide.

ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ:

Amennyiben többet kíván tudni az adagolásról, nézze meg részletes beszámolónkat  a www.dbmsh.net internet oldalon. Ha motorja/eszköze üzemmeleg, és még nem lett kezelve Militec-1-el a beindítást követő 15-20 másodpercen belül, észlelni fogja a különbséget.

Benzines, LPG, CNG és a kis Diesel motorok 2,5-ig: Adjon a gyárilag előírt olajmennyiséghez kb. 5-10% Militec-1-et. Kb. 25.000 km vagy 500 üzemóra után ismételje a kezelést.

Kéziváltók: Adjon 10%-nyi Militec-1-et az olajhoz. Ismételje meg a kezelést 50.000 km megtétele után.

Automata váltók: Adjon 3%-nyi Militec-1-et a váltóolajhoz. Ismételje meg a kezelést 50.000 km megtétele után. Automatáknál ügyeljen a pontos adagolásra. Diesel adagolók: Adjon 20-30 ml (köbcenti) Militec-1-et 50 l üzemanyaghoz. Először öntse bele a Militec-1-et az üzemanyagtartályba, majd tankoljon rá, hogy megfelelően elkeveredjen. Használjon esetleg külön kis mérőedényt, mivel kis mennyiségről van szó, és a gyári palackból közvetlenül az üzemanyagtartályba adagolni körülményes. Ismételje meg a kezelést 50.000 km megtétele után. Nagyobb autók, tgk esetén 25.000 km után.

Benzines gépkocsik esetében az injektor rendszer eltérő felépítése miatt használata nem javasolt, bár nem okoz kárt az eszköznek.

Kétütemű motorok: Adjon 5% Militec-1-et a benzinben levő olaj mennyiségéhez (nagyobb fordulatú motoroknál 8%-ot). Ezt három tankolásnál ismételje meg, ezután minden második-harmadik tankolásnál ismételje meg.

Szervókormány, differenciál, felezők, fogaskerék vagy lánc áttételek: Adjon 3%-nyi Militec-1-et minden 50.000 km vagy 1000 üzemóra után. Ha olajcsereperiódus nincs előírva (azaz az olaj az eszköz élettartama alatt ugyanaz marad), használjon 6-8%-nyi Militec-1-et egyszer. Vigyázzon az esetleges túltöltésre.

Légkondicionálók, lég- és hűtőkompresszorok: Adjon 5-6%-nyi Militec-1-et minden 1000-1500 aktív üzemóra után.

Csapágyak, maró- és fúrószerszámok, fűrészek, stb.: Csapágy: Merítse bele a csapágyat Militec-1-be vagy használjon Militec-es zsírt.

Szerszámok: Ha van hűtőfolyadék, öntösön hozzá kevés (1-2 dl) Militec-1-et. Ha nincs, akkor tegyen egy megfelelő méretű edénybe vizet és melegítse kb. 70-80 °C-ra. Ebbe tegyen egy újabb (hőálló üveg) edényt, amely Militec-1-et tartalmaz. Helyezze be a kezelni kívánt szerszámot úgy, hogy az éleket ellepje. Melegítse kb. annyi ideig, hogy a szerszám is felmelegedjen kb. 70 °C-ra. Ha a szerszám nagy, és nem fér az edénybe esetlegesen forgatás is szükségessé válhat.

Hidraulika: Adjon kb. 1-1,5%-nyi Militec-1-et a hidraulikafolyadékhoz. A kezelést 1000 üzemóránként ismételje meg.

Láncok, conveyor láncok: Ha van kenése, adjon a kenőolajhoz 5%-nyi Militec-1-et, ha nincs, kezelje, mint a szerszámokat.

Lőfegyverek: Használjon Militec-1-et kívül-belül fegyverolaj helyett.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK:

Miért eltérő a százalékos adagolás eltérő alkalmazásokhoz?
Azért, mert eltérő rendszerekben eltérő a fémfelület nagysága. Egy hidraulikában sok az olaj, ezért az adagolás kb. 1%-os. Egy benzinmotorban viszonylag kevesebb olaj van a fémfelülethez viszonyítva, ezért itt az adagolás 5%-os.

Miért kell az olajba tölteni?
A Militec-1- nem olajadalék (öl-zusatz, oil additive), az olaj itt, mint hordozó anyag kerül felhasználásra.

Olajcserekor töltsem a kocsimba?
Nem okvetlenül. Ha messze még az olajcsere, használja az előírt adag felét, csere után a másik felét. A Militec megfelelő adagoláson belül beépül a fémbe és eltűnik az olajból.

Meghosszabbítja-e az olaj élettartamát?
Igen, de legyen óvatos. Ha nem tartja be az olajcsere intervallumot, kiváló indokot ad a márkaszerviznek a garancia megszüntetésére az "előírt szerviz kötelezettség elmulasztása" miatt. Az olajcsereidő meghosszabbításához kérje inkább szakember véleményét.

Mennyivel csökken a kopás?
Az interneten magyarul is hozzáférhető tesztek szerint úgy kb. 60-95%-kal a környezettől függően. Ez lefordítva kb. 3-25-szörös élettartam növekedést jelent. (http://www.dbmsh.net)

Megszűnik a garancia, ha Militec-1-et használok?
Nem szűnhet meg, a Militec-1 szintetikus olajként viselkedik, azaz bármikor bármivel keverhető. A szerviznek bizonyítania kell, hogy a Militec-1 károsította az eszközt. Az ipari és katonai tesztek az esetleges káros hatásokra is kiterjedtek. Ilyen esetre a gyártó biztosítva van. Ezen biztosítás még nem volt igénybe véve sehol.

Mikor nem használhatok Militec-1-et?
Két esetben. Soha ne tegye fékfolyadékhoz, az nem olaj, mint az a sok laikus hiszi! Ne veszélyeztesse saját és más testi épségét. Ne tegye olyan környezetbe, ahol plexiüveg kémlelőnyílás, vagy ilyen szűrő van. Ezen régebbi gépekben fordulhatnak elő és a gyártó speciális "non-detergent" olaj használatát írja elő. Más korlátról nem tudunk!

Túladagoltam, okoz-e ez kárt?
Az Ön zsebének, az előírás feletti adagolás nem hasznosul. Ha igen sokkal töltötte túl, ellenőrizze az olajszintet és emeljen le az olajból.

Az én gépem igen rozzant, segít-e a Militec-1?
Kikopott alkatrészből nem lesz új. Rozzant eszközén csak annyit segít, hogy megőrzi a jelenlegi állapotot. Azért a fogyasztás csökkeni fog!

Mi a helyzet a fáradtolaj kezeléssel?
A Militec-1 nem tartalmaz káros anyagokat, így nincs ilyen gond.

Az anyag drága!
Ez így van, de ha Ön alaposan megnézi, a befektetett pénz több tíz-százszorosan megtérül. Az anyag költségelemzéséhez nézze meg a www.dbmsh.net/militec/gazdasag.html oldalt.

EGY VEGYŰLET A SÚRLÓDÁS CSÖKKENTÉSÉRE!

A kopás országos szinten több milliárd forintos kárt okoz évente. Az ebből eredő energia és beruházási költségek minden termék árát nagymértékben emelik, illetve a magánszemélyeknél a családi kasszát terhelik. A versenyképesség egyik feltétele az energia, szerviz és beruházási költségek csökkentése. Ebben segíthet Önnek a Militec-1- fémkondicionáló. Használatával a kopás 60-95%-ban, a vibráció 20-30%-ban, az energiaköltségek 8-10%-ban csökkenthetőek. Használata csak az energiamegtakarításon néhány nap alatt megtérül, a plusz és igazán nagymértékű megtakarítást a jóval kisebb kopásból adódó beruházási költségcsökkenés (új eszköz vásárlása a régi helyett) és a kisebb meghibásodási arány miatt termeléskiesés, leállás, esetleges kötbér elmaradása jelenti.

A Militec-1 használatát jóváhagyta a General Motors, a Volkswagen és több más vezető ipari cég az ipar legkülönbözőbb területén. A Militec-1 az egyetlen olyan kopáscsökkentő anyag, amelyet az USA Hadserege és Haditengerészete jóváhagyott. (Ezt más cég is állítja, de bizonyítékot nem tudnak produkálni, míg a Militec ipari és katonai referenciái valóban megtekinthetőek telephelyünkön, vagy a www.dbmsh.net internetoldalon - magyar fordításban.

A Militec nem tartalmaz környezetkárosító anyagot, így használata nem okoz egészségkárosodást vagy környezeti problémát.

A Militec-1 bármilyen fém-fém kapcsolaton használható, akár olaj jelenléte nélkül. A Militec-1 a legkülönbözőbb környezetben kifejti hatását, így használható savas, lúgos környezetben illetve oldószerek jelenléte mellett is, pl. klímákban, hűtőkompresszorokban. A Militec nem változtatja meg az eszközök közötti tűréshatárt és nem változtatja meg a hordozó olajok paramétereit.

A Militec-1 molekuláris vastagságban védelmet ad a fémeknek extrém klimatikus viszonyok között is, akár - 60 °C alatt is. A tesztek szerint a kezelt fémfelület felületi erőssége mintegy 60-80-szorosára nő.

Javasolt felhasználások:
  • Járművek, Csapágyak, Láncok, Hidraulikák, Szerszámok, Hűtők, Hőszivattyúk, Légkondicionálók, Kompresszorok, Áttételek, Sebességcsökkentők, Szivattyúk, Forgácsolás, Marás, Fúrás, Vágás
  • Diesel, benzin valamint LPG és CNG motorok, mind két (!!) és négyüteműeknek, Automata és Kézi Váltók, Differenciálok, Áttételek, Szervókormány, Kerékcsapágyak, Gömbcsuklók (Militec zsírral, vagy Militec-kel kezelt zsírral)
  • Vadász és egyéb polgári és katonai lőfegyverek.